Barcelona, juny de 2025 — COCEMFE Catalunya, entitat referent en la defensa dels drets i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat física i orgànica, ha fet balanç de la seva activitat durant el 2024 amb la publicació de la seva Memòria anual. El document recull un any marcat per la consolidació de serveis, la promoció de la vida independent i l’enfortiment del teixit associatiu.
En paraules del president de l’entitat, Frederic Crespo, “aquest any ha estat marcat per la consolidació d’iniciatives estratègiques que reforcen el nostre compromís amb la inclusió, l’accessibilitat universal i la defensa dels drets socials. Hem seguit treballant per enfortir el teixit associatiu, promoure la participació activa de les entitats i reivindicar polítiques públiques que posin les persones al centre”. Aquesta idea travessa tota la memòria, que reflecteix un any intens d’activitat, malgrat els reptes socials i econòmics.
Durant el 2024, COCEMFE Catalunya ha mantingut un alt nivell de participació en espais de decisió col·lectiva, especialment en aquells que representen el col·lectiu de la discapacitat; ha desenvolupat projectes per donar suport a l’autonomia i la vida independent de les persones amb discapacitat física i orgànica; per fer accessible el servei de fisioteràpia especialitzada a les persones usuàries de les entitats associades; per afavorir la salut mental i emocional de les persones cuidadores; i per avaluar l’accessibilitat dels espais i equipaments públics i privats de la ciutat de Barcelona. Cal destacar, a més, la intensa tasca de reunions amb els representants institucionals de l’Administració pública; la participació activa en el Consell Estatal i altres esdeveniments de COCEMFE nacional; i la feina constant de cohesió associativa duta a terme a nivell intern.
En l’àmbit de la formació i sensibilització, s’han dut a terme tallers i accions formatives a escoles, entitats i administracions públiques, amb l’objectiu de trencar estereotips i fomentar una societat més inclusiva.
COCEMFE Catalunya també destaca la col·laboració amb la Federació ECOM i altres organitzacions del sector, així com la participació activa en espais com el Consell de la Discapacitat de Catalunya (COCARMI) i la Taula del Tercer Sector, reforçant així el seu paper d’agent transformador en les polítiques públiques.
El president conclou la seva carta amb una crida a continuar avançant col·lectivament: “Només des del compromís compartit podrem construir una societat veritablement inclusiva i justa“.
La Memòria 2024 és un testimoni clar de l’impacte social de COCEMFE Catalunya i una invitació a la ciutadania i institucions per seguir caminant plegats cap a la igualtat d’oportunitats. La teniu disponible en la nostra web i us compartim un resum en forma visual per fer-la més entenedora.