OBSERVATORI ODF

L’Observatori de la Discapacitat Física (ODF) és un instrument tècnic al servei de la societat per a la recopilació, sistematització, actualització, generació i difusió d’informació relacionada amb l’àmbit de la discapacitat.

 L’ODF, UNA EINA AL SERVEI DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

L’ODF s’inspira en la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, que va tenir lloc a Nova York el 13 de desembre de 2006, destacant la necessitat de: promoure, protegir i assegurar el gaudir ple i en condicions d’igualtat de tots els drets humans i llibertats fonamentals per part de totes les persones amb discapacitat, i promoure el respecte a la seva dignitat inherent.

MISSIÓ

Aprofundir i generar coneixement sobre la discapacitat per garantir els drets del col·lectiu que representem i posar a l’agenda política la inclusió de les persones amb discapacitat des de la diferència, incidint en l’accessibilitat universal i la cultura de les capacitats.

 VISIÓ

Consolidar un instrument legitimat inspirat en els principis fonamentals de la Convenció de 2006, per posar en valor els drets de les persones amb discapacitat i la seva no discriminació. I així, afavorir un model de societat més justa i igualitària que valori les capacitats per sobre de les discapacitats i respecti els drets de tots els éssersessers humans.

ESTUDI COVID 19

COCEMFE Catalunya va publicar un recent estudi sobre l’impacte al col·lectiu de persones amb discapacitat i persones amb malalties cròniques  durant la pandèmia de la Covid-19, en el que es va constatar que aquells col·lectius que ja eren vulnerables prèviament, van augmentar la seva vulnerabilitat a causa dels efectes del tancament domiciliari i tot el seguit de restriccions implantades durant l’any i què afecten especialment a persones que ja teníen problemes d’accessibilitat.

    • DONA I IGUALTAT
    • SUPORT ASSOCIATIU
    • ASSESSORAMENTASESORAMENT JURÍDICJURIDIC ECONÒMICECONOMIC ETC.
    • FORMACIÓFORMACIO
    • DISSENYANT SALUT

El projecte «Dissenyant Salut » té com a finalitat ajudar a que persones amb diferent tipus de discapacitat puguin adquirir hàbits saludables relacionats amb els àmbits que més s’han vist afectats per la pandèmia de SARS-COV-2.

Què femObservatori ODF