Madrid, 12 de gener de 2024.-

La Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE) dona inici a l’esperat Programa de Vacances 2024, una iniciativa que permetrà a més de 1.800 persones amb discapacitat física i orgànica i els seus acompanyants gaudir d’unes vacances accessibles i plenes d’experiències úniques entre els mesos de febrer i octubre.

Els més de 40 torns del Programa de Vacances 2024 ofereixen una àmplia diversitat de destinacions, des de turisme cultural fins a opcions en la naturalesa, platges, illes i balnearis. Entre les novetats del programa 2024 destaquen noves destinacions i hotels a Gijón, Mallorca i Sevilla, entre altres. Aquests torns formen part de la Convocatòria 2023 corresponent a les Actuacions de Turisme i Termalisme IMSERSO – COCEMFE 2024.

Els primers destins seran Sevilla (del 9 al 16 de febrer); Llorea, a Astúries (de l’11 al 18 de febrer); Cangas, a Pontevedra (del dia 16 al 23) i Algesires, a Cadis (del 26 de febrer al 4 de març), amb uns preus que oscil·len entre els 275 i 395 euros per persona i inclouen transport, assegurança de viatge i allotjament amb pensió completa.

Davant la falta d’una oferta turística inclusiva a Espanya, el Programa de Vacances de COCEMFE promou que les persones amb discapacitat puguin exercir el dret humà al descans i al temps lliure, reconegut per Nacions Unides en 1948 i emparat per la Convenció sobre dels drets de les persones amb discapacitat de Nacions Unides.

COCEMFE facilita des de 1986 unes vacances accessibles en condicions d’igualtat a persones amb discapacitat física i orgànica i les seves famílies que troben més dificultats per a viatjar, ja sigui per tenir reduïts ingressos o un elevat grau de discapacitat. Des que porta en funcionament aquest programa, han viatjat amb COCEMFE més de 46.000 persones.

“Les persones amb discapacitat continuem trobant innombrables barreres a l’hora de fer turisme o gaudir del nostre temps d’oci o de descans”, assegura el president de COCEMFE, Anxo Queiruga, remarcant que “és pràcticament impossible trobar destins assequibles i amb accessibilitat en tota la cadena turística, on tant allotjament, entorn, mitjans de transport, serveis i atraccions turístiques, com els processos de compra siguin inclusius”.

Segons apunta Queiruga, “la realitat de l’accessibilitat al nostre país fa impossible gaudir de l’oferta turística disponible per a tota la ciutadania i converteix en imprescindible que, fins que Espanya sigui una destinació turística accessible, entitats com COCEMFE duguem a terme accions com aquest Programa de Vacances”.

Com participar en el Programa de Vacances COCEMFE

Les persones interessades a participar en el Programa de vacances de COCEMFE, poden consultar informació sobre els torns i la documentació necessària per a realitzar la sol·licitud en aquest enllaç. A més, les persones que requereixin més informació poden sol·licitar-la a Turisme Inclusiu de COCEMFE a través del mail turismoinclusivo@cocemfe.es, aquest formulari de contacte, o en telèfon 91 413 80 01 de dilluns a dijous de 10.00 a 14.00 hores i de 16.30 a 18.00 hores i els divendres de 10.00 a 14.00 hores.

Sense categoriaCOCEMFE llança un programa de vacances per 1.800 persones amb discapacitat en 2024