El passat 17 de setembre, Plena Inclusión va presentar un informe jurídic sobre els efectes no desitjats de la Llei 8/2021, sobre les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies. La presentació va tenir lloc a la seu del Consejo General de la Abogacía Española, a Madrid. A aquest acte va ser-hi present COCEMFE CATALUNYA, en la persona de la vicepresidenta Esther Jolonch.

Aquesta llei canvia les regles sobre la capacitat jurídica de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament.

L’informe mostra alguns problemes que la llei està causant. Aquests problemes afecten els drets que les persones amb discapacitat ja tenien. Per exemple, poden perdre beneficis fiscals, ajuda de la Seguretat  Social, i dificultats per a accedir a productes dels bancs.

L’informe també ajuda als advocats a defensar els drets de les persones amb discapacitat. Explica les llacunes i problemes de la llei i com poden solucionar-se. Us l’oferim aquí per tal de fer-lo assequible i donar-lo a conèixer al màxim nombre possible de persones que poden veure perjudicats els seus drets.

Per descarregar l’Informe Efectos colaterales de la ley 8/2021, feu click aquí.

Si voleu veure el vídeo de la jornada sencera, feu click aquí.

 

Sense categoriaInforme sobre els Efectes colaterals de la llei 8/2021